De theorie

Voor het behalen van je B-rijbewijs (personenauto) moeten er twee examens worden behaald. Één van deze examens is het theorie-examen. Deelnemen aan het theorie-examen kan vanaf 16 jaar. Om praktijkexamen te kunnen doen moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Met je theorie-examen op zak laat je zien dat je: gevaar herkent, de verkeersregels weet en verkeersinzicht hebt om zo veilig de weg op te kunnen. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Het theorie-examen bestaat uit 3 onderdelen:
1) Gevaarherkenning Dit onderdeel gaat over het herkennen van gevaar en bepalen wat je moet doen. Je kunt namelijk kiezen uit de volgende antwoorden: remmen, gas los laten, niets. Het onderdeel bestaat uit 25 vragen waarvan 13 of meer vragen goed beantwoord moeten woorden
2) Kennis In dit onderdeel moet je laten zien dat je feiten of regels kunt herkennen en benoemen. Het onderdeel bestaat uit 12 vragen waarvan je 10 of meer vragen goed moet beantwoorden.
3) Inzicht In dit onderdeel laat je zien dat je de regels kunt toepassen en juiste beslissingen kunt nemen. Het onderdel bestaat uit 28 vragen waarvan je 25 of meer vragen goed moet beantwoorden.

Voor het gewone theorie-examen heb je 30 minuten de tijd. Individueel en extra tijd heb je 45 minuten de tijd. De extra tijd geldt niet voor het onderdeel gevaarherkenning! Je kunt je theorie-examen zelf aanvragen op de site van het CBR.

De prijzen

  • Theorieboek € 25,00
  • Theoriekaart € 30,00
  • Aanvraag theorie examen € 40,00
  • Aanvraag theorie examen met extra tijd € 50,00
  • Aanvraag theorie examen individueel € 100,00
  • Theoriedag € 89,00

Wil je meer informatie omtrent de theorielessen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. 

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Theorielessen verzorgt door Autorijschool DJ Mollema
Om je goed voor te bereiden op het theorie-examen biedt Autorijschool DJ Mollema je ook een theoriedag aan (Ook voor degene die niet bij ons rijden), in het theorielokaal aan de Jumaweg 3B te Kollum. De theorielessen zien er als volgt uit:

Dag theorie
Ook kun je bij ons terecht voor een dag theorie. Op de zaterdagen van 9.00 – 16.00 biedt Autorijschool DJ Mollema theorieles aan in 1 dagdeel. Je kunt je hiervoor aanmelden in de onderstaand agenda. Na het aanmelden zul je van ons huiswerk opgestuurd krijgen om je alvast een beetje voor te bereiden op de dag. Via een speciaal ontwikkeld programma zullen we de verschillende onderdelen van het theorie-examen behandelen. Een intensieve en leerzame dag waarbij alles wordt verzorgt. Koffie, thee en frisdranken staan de gehele dag klaar. Af en toe een kleine pauze met koek en cake en tussen de middag staat er een ‘kleine’ lunch klaar. Aan het einde van de dag hopen we je voldoende informatie te hebben gegeven voor het theorie-examen. Het theorie-examen zul je zelf aan moeten vragen op de site van het CBR. Door de mee te geven vragen, opdrachten en oefen examens kun je thuis nog extra oefenen en voorbereiden op het theorie-examen.

De zaterdagen wanneer er theoriedagen worden gegeven zijn als volgt: 
Datums worden binnenkort toegevoegd.