Aanhang

Aanhangwagen BE

Heb je net je rijbewijs gehaald en wil je graag verder? Of al een tijdje je rijbewijs maar het is er maar niet van gekomen om de aanhanger te halen? Maar doordat je bijvoorbeeld in de bouw werkt en met groot materiaal moet rijden of misschien wel een paard hebt om mee op wedstrijden te gaan, maar je kunt er zelf niet komen? Vanaf nu is dat verleden tijd!

Wanneer heb je je BE rijbewijs nodig? Iedereen mag met een aanhangwagen rijden zolang die maar niet zwaarder is dan 750 kg. Kom je daar overheen ben je sinds 2013 verplicht om je BE rijbewijs te halen. Dit geldt ook als je met een tandemasser de weg op gaat of als de totale massa van het voertuig+aanhangwagen zwaarder is dan 3500 kg.

Bij autorijschool DJ Mollema kun je tegenwoordig terecht voor je aanhanger rijbewijs of te wel E achter B. Dit kan zowel in losse lessen maar wij bieden ook een dagopleiding aan. We rijden dan van te voren al een paar uren om je klaar te maken voor het examen en te kijken wat je al kunt. Op de dag van het examen rijden we nog een aantal uren (afhankelijk van de vorige les wat je al kunt en waar nog aan gewerkt moet worden) om er daarna gelijk voor te gaan op het examen bij het CBR.

Voor de aanhanger hoef je geen theorie meer af te leggen. Wel moet je voor het examen de gezondheidsverklaring opnieuw aanvragen. Ook zul je het een en ander moeten weten over de aanhanger en het kentekenbewijs. Dit zal tijdens de les(sen) besproken worden om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen.