Lesauto's

De autorijlessen worden gegeven in een sportieve en zuinige Seat Leon met airco en cruise control. 

Heeft u problemen met schakelen of is dit voor u niet of nauwelijks mogelijk? Bieden wij u ook lessen aan in een VW passat gte met automatische transmissie.

Ook de autorijlessen met aanhangwagen worden gegeven in de VW passat gte (de automaat) zodat u uw volledige aandacht kunt richten op de kijktechniek en de aanhanger.

Derk-Jan Mollema

Hallo mijn naam is Derk-Jan Mollema.

Ik ben sinds 1992 actief als rij-instructeur categorie B. Ik geef zowel rijles in Leeuwarden als Groningen.

Om de 5 jaar moet ik opnieuw bijscholen en een rijtest afleggen om zo optimaal les te kunnen geven en op de hoogte te blijven van de laatste en de nieuwste verkeersregels. Inmiddels ben ik in 2019 ook geslaagd voor de categorie BE ook wel bekend als aanhangwagen.

Sinds 2020 kun je dus ook bij mij terecht voor de aanhanger. Dat kan zelfs al in een dag! Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar het kopje BE en neem rustig een kijkje op onze website voor meer informatie. Mocht je verder nog vragen hebben kun je mij ook altijd even bellen en wie weet zien we elkaar snel.

Aaltje Mollema-Koopal

Hallo mijn naam is Aaltje Mollema-Koopal.

Mijn man heeft sinds 1992 de autorijschool. Zelf was ik eerst niet actief in de rijschool ik deed al wel de boekhouding maar was daarnaast ook nog gewoon aan het werk in de zorg.

Wel verzorgde ik thuis in de vrije uren de theorielessen. Eerst nog gewoon thuis in de woonkamer op videobanden. En later individueel op de laptop aan de keukentafel. Naarmate het steeds drukker werd bij de rijschool en er een wachtlijst ontstond heb ik in 2017 samen met mijn zoon besloten om ook het instructeursbewijs te gaan halen en heb ik mijn baan in de zorg opgezegd. Sindsdien ben ik ook fulltime aan het les rijden. Ik geef alleen rij les in de stad Leeuwarden.

Gerard Mollema

Hallo mijn naam is Gerard Mollema.

Ik weet niet beter dan dat mijn vader de rijschool al heeft en mijn moeder gaf altijd theorieles in de woonkamer. Ik weet nog dat ik als klein jongetje ook altijd mee deed met de rest. Dan zeiden ze al nou jij wordt later ook rijinstructeur en zult de rijschool wel overnemen want het word je met de paplepel ingegoten.Toch ben ik een hele andere richting op gegaan. Het ondernemen heb ik vast wel meegekregen want ik ben namelijk voor mezelf begonnen op de kermis met een oliebollenkraam.

Wel ben ik in 2017 samen met mijn moeder geslaagd voor rijinstructeur. Dit omdat het altijd makkelijk is om eens bij te kunnen springen als het druk is of als ik in het begin van het jaar of tussendoor eens een rustige periode heb met de oliebollenkraam. Ook is het makkelijk als mijn ouders bijvoorbeeld met vakantie zijn dat de kandidaten die vlak voor het examen zitten toch even door kunnen rijden en erin kunnen blijven. Ik vind juist de afwisseling heel erg leuk van beide.